Ontdek Kirgizië met een lokaal vervoersmiddel: huur een paard.

0

Een camper huren, auto huren of een motor/scooter. We doen het allemaal wel eens als we op reis zijn. In Kirgizië kun je zelfs een paard huren om het land te ontdekken. Wat is er nou mooier dan het land ontdekken op het meest traditionele vervoersmiddel van het land? In Kirgizië kun je al een paard huren voor een dagdeel om naar dat ene mooie bergmeer te gaan, maar je kunt ook een meerdaagse tocht doen per paard. Om uiteindelijk bijvoorbeeld bij het mooie Song-Kul uit te komen.

Paarden in Kirgizië

De lokale bewoners zijn échte paardrijders. Jong of oud; iedereen kan paard of ezel rijden. Kinderen komen op de rug van galopperend paard voorbij gerend, omdat ze wedstrijdjes doen en ouderen zitten op de rug van een paard om hun kudde schapen te hoeden.

Voor jou als toerist is het ook mogelijk om een paard te huren. Op de rug van deze edele viervoeter trek je door het bergachtig landschap, waarbij je optimaal kan genieten van de stilte in de wijde omgeving.

Ééndaagse trek met paard

Je kunt al een paard huren voor een ééndaagse trek. Dit kan soms zelf al bij de lokale bevolking. Voor nog geen 10 dollar kun je al een paard huren/lenen om naar een bergmeer te gaan.

Hieronder een aantal foto’s van onze paardrijrit naar het bergmeer Kol-Tor.

 

Trekking met paard Kirgizie

Onderweg naar Kol-Tor Lake met gehuurde paarden en de eigenaar.

Paarden trekking Kirgizie

Een paard brengt je in een paar uur naar boven, terwijl je er zelf 6-8 uur over doet om boven te komen.

Boven dus alle tijd om van uitzichten te genieten.

 

Paardrijden naar Song-Kul

Een bezoekje aan Kirgizië gaat in de meeste gevallen gepaard met een bezoekje aan het Song-Kul Lake. Deze omgeving is zeer goed geschikt om een trekking met paard te doen. De route van Kochkor naar Song-Kul is een populaire en erg geschikte route om op de rug van een paard af te leggen.

De kosten van een meerdaagse trekking met paard in Kirgizië

Op basis van ervaringen van oneweekadventures staan hieronder de kosten van een meerdaagse trekking per paard. Naast de kosten van het huren van een paard zitten hier ook maaltijden en slaapplaatsen in een Yurt in begrepen. Zo krijg je een goed beeld van een totaal kostenplaatje van een trekking tocht met paard van Kochkor naar Song-Kul.

  • Huur paard: 700 som per persoon per nacht
  • Overnachting in Yurt: 400 som per persoon per nacht
  • Ontbijt: 200 per persoon per dag
  • Diner: 300 som per persoon per dag
  • Gids: 1380 som, gedeeld door aantal deelnemers
  • Transport van en naar startpunt: 1660 per persoon
paarden trekking kirgizie

Foto: pixabay

Waar kun je een paard huren?

Voor een ééndaagse trek kun je vaak al bij lokale mensen een paard huren. In ons geval gingen we met zijn drieën: wij twee en de eigenaar van de paarden. We betaalden ongeveer 10$ per persoon. Voor dit geld hadden we beiden een eigen paard en ging de eigenaar de hele dag met ons mee.

Wanneer je voor een meerdaagse trekking met paard kiest, kun je het beste een tour boeken bij één van de organisaties. In Kochkor kun je bijvoorbeeld kiezen tussen:
– CBT
– Sheperd’s life
– Jailoo

 

 

No comments