Wereldreis gaat verder, maar dan op wielen!

3

Zo, de magische grens van 50 dagen op reis is voorbij! Jeetje wat hebben we in die paar maanden al veel toffe dingen meegemaakt en wat gaan we er hoogst waarschijnlijk nog veel meemaken. We zeggen af en toe tegen elkaar dat we enorme geluksvogels zijn dat we deze ervaringen mogen opdoen!

Wauw, wat is het moeilijk om alles samen te vatten wat we de afgelopen weken gezien en gedaan hebben. Mocht je het nog meer van onze avonturen willen lezen of zien volgen ons dan ook op instagram of polarsteps. We hebben hieronder ons best gedaan je een kleine inkijk te geven!

Laatste dagen vrijwilligerswerk

Zoals ik afgelopen blog schreef zijn we bij de familie van Bakytbek terecht gekomen om mee te helpen met de marketing voor zijn homestay. Dit hebben we ruim 1,5 week gedaan en met veel plezier hebben we zijn website, Booking.com, AirBnb, Facebook en Instagram op pootjes gezet. We voelden ons enorm welkom in de familie. De Kirgiezen zijn erg gastvrij en wanneer je een beetje gebrekkig Kirgizisch/Russisch kan praten om jezelf verstaanbaar te maken hebben ze heel veel voor je over.

Dat hebben we ook gemerkt toen we de laatste kampeer spulletjes bij elkaar moesten zoeken. Je moet hier namelijk stad en land af om de juiste spullen bij elkaar te vinden. Met behulp van Bakytbek en wat locals hebben we een gasfles en kampeer servies gevonden in een bazaar waar wij zelf nooit onze weg gevonden hadden.
Kurak Homestay

Auto ophalen

En daar was het eindelijk 15 mei! Na lang wachten (2 weken!! hahaha) konden we eindelijk de auto ophalen. De 20e was het dan zo ver we gingen op pad met onze nieuwe aanwinst; onze nieuwe Suzuki Grand Vitara.

Suzuki Grand Vitara

Spannende eerste nacht

Eenmaal op weg gaan we de echte avonturen beleven. We hebben al binnen een paar dagen door dat we met een auto zoveel meer plekjes kunnen bezichtigen en nog meer vrijheid kunnen ervaren! Zo hebben we de eerste nacht stijf gelegen (normaal zijn we niet van die schijters) omdat we opeens gefluister hoorden naast de tent. Toen we de rits open ritsten rende er opeens 2 mensen weg. Vervolgens werd er een half uur later met een felle zaklamp op ons geschenen. Omdat we die nacht een stuk alerter waren, werden we bij het minste en geringste geluidje wakker.

Koken

Verblijf bij Yurts

Maar gelukkig hebben we de daarop volgende dagen goede ervaringen met het slapen in de tent en proberen we wat meer te kamperen bij yurts (authentieke zomerverblijven van de oude nomaden cultuur). Gevolg daarvan? Wakker worden door het geblaat van schapen en geiten. Wat tot hilarische taferelen leidt als we elkaar met slaperige ogen aankijken en ons realiseren wat er gebeurt.YurtYurt

Corruptie

Maar ook zorgt de auto voor vele ongemakkelijke 1e keren. Zo maakte we ook onze eerste echte storm mee waarnaar we besloten om onze tent dicht te klappen en ergens anders onderdak te zoeken. En werden we de 1e dag meteen al 2x aangehouden door de o zo corrupte politie. Oké, de eerste keer was terecht. We reden ongeveer 15km te hard wat hier nogal makkelijk gaat. De snelwegen zoals ze die hier kennen, hebben een maximum snelheid van slechts 60 kilometer per uur. De tweede keer werden we aangehouden omdat we zonder lichten reden om 14.00u ’s middags. Een beetje jammer dat wij als NL’ers zo’n gemakkelijk doelwit zijn wat de overige automobilisten werden niet aangehouden, ook al hadden zij geen verlichting aan. Maar goed, we hebben er van geleerd en zijn nu meer oplettend. Gelukkig kostte ons dit grapje ‘maar’ 20,- euro en weten we dat we de volgende keer dat we aangehouden worden 3 euro moeten geven en dan weg moeten rijden. Al doende leert!

Terwijl ik dit schrijf zit ik op een berg midden in het fairy tail gebergte. Met een uitzicht op een zakkende zon en rode sprookjes achtige bergen. Beneden aan de berg staat onze auto met uitgeklapte tent. Klaar om straks ons bedje in te gaan. Ik kan niet vaak genoeg herhalen hoe fijn het is om deze reis te maken.
Hieronder nog wat foto’s!

Fairytale Canyon

Kampeer spot bij Fairytale Canyon

Fairytale Canyon

Op de top van de Fairytale Canyon

Paardritje

Per paard naar Kol-Tor lake. De rit duurde in totaal ongeveer 3 uur

Paard rijden

Uitzicht Kol-Tor lake

Het uitzicht op het meer. Op 3120 meter hoogte!

 

 

3 comments

  1. Ella 30 mei, 2018 at 18:23 Beantwoorden

    Prachtige foto´s en film, waardoor we mee kunnen genieten van alle moois!
    Jammer van de corruptie, maar jullie ontmoeten ook veel fijne mensen.
    Veel geluk op jullie verdere tocht.

Post a new comment