Een wereldreis plannen bestaat uit meerdere delen. Het eerste deel van de planning van je wereld reis gaat over het voorwerk: het plannen van vaccinaties en eventuele visa. Het andere deel is een leuker onderdeel van je planning van je wereldreis: welke landen wil je allemaal bezoeken? Er zijn ongetwijfeld landen die je hoe dan ook per se wilt bezoeken. Maar heb je ook al gedacht aan de manier waarop je wilt reizen? Wil je van continent naar continent vliegen of wil je graag juist veel over land reizen. Allerlei manier waar je rekening mee moet houden tijdens je planning. Of wil je juist helemaal niet zoveel plannen? 

Wij geven je tips voor de planning van je wereldreis. 

Begin met een spaarplan

Je droom is er al, maar je hebt het geld nog niet? Een wereldreis kan veel geld kosten. Meer informatie over de kosten van een wereldreis vind je hier

Bepaal eerst voor jezelf hoeveel geld je verwacht nodig te hebben voor je reis. Dit wordt dan je spaardoel. Heb je al een idee wanneer je wilt beginnen met je wereldreis? Dan kun je je spaarplan afstemmen op de resterende tijd tot je vertrek. 

Meer hulp nodig bij het maken van een spaarplan voor je wereldreis? Kijk dan op ‘spaarplan maken met financer.com

 

Vervolg van je planning

Je hebt je geld al bij elkaar gespaard, of je bent goed bezig met je spaarplan? Dan is het nu tijd om de rest van de voorbereiding van je planning af te vinken. 

Geen planning is ook een planning!

De ene reiziger wil graag weten waar hij of zij aan toe is, terwijl de andere de reis laat lopen zoals het loopt. Het is echter niet raar dat je in je directe omgeving de vraag over wat je plannen exact zijn niet goed kan beantwoorden. Geen planning is namelijk ook een planning. Jezelf niet laten leiden door of gebonden voelen aan bepaalde data is ook iets wat erg veel waard is. Geen stress, lekker doen wat en wanneer je wil is vaak het beste wat je kan aanhouden. 

Wereldticket vliegticket

Ben je iemand die wel houdt van enige vorm van vastigheid en weet je al globaal welke reisroute je wilt gaan maken? Dan doe je er verstandig aan om eens na te denken over een Wereldticket vliegticket. Wanneer je een goed planning hebt gemaakt, waar je je ook redelijk aan houdt, dan kan een wereldvliegticket uitkomst voor je bieden. 

Je koopt een wereldticket bijvoorbeeld op Kilroy