Wildlife spotten in de Nepalese nachten tijdens een verblijf in Tower House.

0

Kun je niet genoeg krijgen van wilde dieren in en rondom Chitwan National Park? Dan is een overnachting in één van de Tower Houses iets voor je. Hier leggen we uit waarom een overnachting op deze bijzondere locatie niet mag ontbreken.

Chitwan Community Forest

In het Chitwan Community Forest liggen twee accomodaties. Een houten Tower House en een betonnen Tower House. In de namiddag wordt je afgezet bij de accommodatie en vanaf dat moment mag je de accommodatie ook niet meer af.

Slapen doe je er nauwelijks om dat je de hele nacht wakker wil blijven om dieren te spotten.

Dieren in het schemerlicht

In de schemering komen de eerste herten tevoorschijn. In groepen van 10 tot 20 heren liepen ze rond de accommodatie. Bij elk klein geluidje blijven ze stil staan om met hun oren het geluid te detecteren. De herten hebben een ontzettend scherp gehoor, dus moet je ontzettend stil zijn. De herten zijn namelijk ook een potentieel maaltje voor de tijgers.
Wanneer het meer donker wordt komen er andere bijzondere dieren rondom de accommodatie. We zien honderden vuurvliegjes rondvliegen.

Zaklamp

Het is er donker en er is weinig light pollution. Dus in het diepst van de nacht zie je dieren niet meer goed. Neem daarom je zaklamp mee. Het is mogelijk om dieren te beschijnen met je zaklamp. Hiermee verjaag je de dieren niet. Dus lekker rond schijnen met je zaklamp op zoek naar wilde dieren. Zolang je maar stil blijft. 😉

Welke Tower House is het beste?

Moeilijk om te zeggen. Het blijft natuur en dieren blijven zich verplaatsen. Er werd gezegd dat er bij de betonnen Tower House vaker luipaarden en beren zijn gezien, terwijl bij de houten Tower House vaker tijgers zijn gezien.

Onze keuze was gevallen voor de houten Tower House, maar helaas, geen tijgers tijdens onze overnachting.

Towerhouse nepal

No comments