Auto huren in Sri Lanka? Huur een TukTuk!

0

Het hebben van een eigen vervoersmiddel geeft je altijd zo veel meer vrijheid. Je kunt stoppen wanneer je wil en je bent niet afhankelijk van het vertrektijden van openbaar vervoer. Sri Lanka is een prima land om zelf rond te rijden. Wil je een auto in Sri Lanka huren? Denk ook eens aan het huren van TukTuk. Geniet van dezelfde vrijheid, maar het geeft een meer unieke ervaring dan het huren van een auto in Sri Lanka!

Auto huren in Sri Lanka.

Het is mogelijk om een auto te huren in Sri Lanka, ondanks het niet heel erg gebruikelijk is. Het verkeer is er in stedelijke gebieden erg chaotisch en in tegenstelling tot de meeste westerse landen, wordt er in Sri Lanka aan de linkerkant gereden. Wil je Sri Lanka per auto ontdekken, dan is het huren van een auto mét driver een meer gebruikelijke manier. Wil je toch een auto compleet voor jezelf huren, dan kan dit onder andere bij Shineway Rent a Car in Colombo. Al voor ongeveer 20 dollar per dag huur je hier een auto (excl. km-vergoeding).

TukTuk huren in Sri Lanka

Makkelijker, misschien wel veel leuker én unieker dan een auto huren in Sri Lanka is het huren van een TukTuk. Als een échte local cross je het land door van de ene highlight naar de andere highlight en van de kust tot aan het binnenland.

Met hét vervoersmiddel van Sri Lanka beleef je ongetwijfeld je vakantie op een unieke manier.

Een TukTuk huur je al vanaf ongeveer 12$ in Negombo. En kan bij verschillende organisaties. Zo hebben wij onze TukTuk bij CeylonTusker gehuurd. Net als bij het huren van een auto, dien je ook voor deze driewieler een Sri Lankaans rijbewijs te hebben. Deze kun je laten maken in Colombo, of wordt voor je geregeld door de verhuurder van je auto of TukTuk. Zonder bezit van een Sri Lankaans rijbewijs rijd je niet verzekerd rond. 

TukTuk in Sri Lanka

Onze gehuurde TukTuk aan de zuidkust van Sri Lanka.

Auto huren of toch een TukTuk?

Hoewel het huren van een auto in Sri Lanka ook zijn voordelen heeft, zouden we toch adviseren om een TukTuk te huren in Sri Lanka.

Een aantal voordelen van het huren van een auto in Sri Lanka zijn:

  • Sneller dan een TukTuk
  • Je kunt er met meer personen gebruik van maken.
  • Airconditioning is optioneel
  • Stabieler op de weg.

Het huren van een TukTuk heeft, ondanks de beperkte snelheid, de volgende voordelen:

  • Goedkoper dan een auto
  • Behendiger in het (drukke) verkeer
  • Gratis ongelimiteerde kilometers
  • Unieke ervaring / beleving.

Zeg nou zelf, het huren van een TukTuk is toch veel leuker dan het huren van een auto in Sri Lanka. Waar ga jij voor? Lees hier onze ervaringen met het huren van een TukTuk in Sri Lanka

Ervaringen TukTuk Sri Lanka

Wil jij nog een auto huren, terwijl je met een TukTuk om de mooiste plekken kan komen?

No comments