Het besluit is genomen: wij gaan op wereldreis!

1

Vandaag schrijf ik de eerste blog over de fantastische reis die we gaan maken. De komende tijd zullen we ook meerdere blogs schrijven over onze plannen, voorbereidingen en ervaringen in de loop naar de reis toe. En wat hebben we er een zin in!! Over precies 2 maanden en 3 weken (dat zijn 80 dagen!!) zitten wij in het vliegtuig richting Astana, de hoofdstad van Kazachstan. We vertrekken 8 april vanaf Amsterdam en zullen een korte tussenstop maken in Minsk om in 4 uurtjes door te vliegen naar het startpunt van onze wereldreis zonder einddatum.

Kazachstan
Vrienden en bekenden hebben ons al doodgegooid met vragen als; hoe gaan jullie dat financieren? vind je het niet eng om alles achter te laten? en waarom start je in Kazachstan? De link tussen Borat en Kazachstan is doorgaans ook al snel gemaakt. Maar laat ik eerst antwoord geven op de vraag waarom we voor Kazachstan gekozen hebben. De echte reden is heel simpel (en Borat speelde hier geen rol in ?). In de afgelopen jaren hebben we al heel wat tripjes naar verre landen gemaakt met de backpack. Dit waren vaak de ‘standaard’ toeristische landen zoals Thailand, Vietnam, Maleisie, Canada etc. We merkten tijdens onze reizen dat we steeds opzoek gingen naar die perfecte hidden gems. Je weet wel zo’n plekje waar je het idee hebt dat je helemaal alleen op de wereld bent omgeven door de meest waanzinnige natuur en lokale mensen. Waar je niet overladen wordt met souveniers of opdringerige verkopers die je in hun winkeltje of eettentjes willen lokken. We vonden zulk soort mooie plekken in het minder toeristische gedeelte van Laos. Juist dat is de reden waarom we willen starten in de niet zo voor de hand liggende ‘stan’ landen. We gaan ons laten onderdompelen in de lokale gebruiken en manieren van deze voormalige Sovjetrepublieken van Centraal-Azië. 

Hoe we dat gaan doen? Door tussen het reizen door vrijwilligerswerk te doen in ruil voor kost en inwoning. We hebben ons maanden geleden al aangemeld op verschillende websites waar lokale bevolking een hulp vraag kan uitzetten. Door hierop te reageren kom je in contact met de locals. Zo gaan we in Kazachstan een weekje helpen in een hostel en zullen we in Iran op een boerderij meedraaien. Ook hebben we nog een aanvraag uitstaan om engelse les te geven op een schooltje en willen we meehelpen met de bouw van een jurt in Kirgizie. Hoe leuk is het om op deze manier een steentje bij te dragen en dit bespaart ons ook weer wat geld waardoor we net even iets langer door kunnen reizen. Want we hebben natuurlijk een bepaald budget en wanneer dat op is zullen we toch echt terug naar huis moeten gaan! 

Planning
Hoe de planning er precies gaat uitzien weten we nog niet. We plannen tijdens het reizen ongeveer 4 maanden vooruit zodat we alle vrijheid hebben om elk moment de plannen te wijzigen zonder dat het grote gevolgen heeft. Nadat we gestart zijn zakken vanuit Astana af naar Kirgistan, Oezbekistan, Turkmenistan en Iran. Vanuit Iran zullen we een vliegtuig nemen naar Tibet, Nepal of India. Tot zo verre weten we ongeveer wat we gaan doen. Natuurlijk hebben we nog een lange lijst met landen en werelddelen waar we heen willen gaan maar zoals ik al zei, alles op zijn tijd. We gaan tijdens het reizen beslissen wat de volgende bestemming zal zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij ook een wereldreis maken?

Wil jij ook ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Even weg van alles en voor lange tijd op reis? Wij geven je meer tips over het maken van een wereldreis. We geven je onder andere tips over de kosten van een wereldreis. Niet het leukste onderdeel van het plannen van een wereldreis: maar wel heel belangrijk: zorg dat je je verzekeringen op orde hebt, wanneer je voor lange tijd op reis gaat.

 

Post a new comment