Reisroute Kirgizië voor twee of vier weken

1

Ben je van plan om naar Kirgizië te gaan en ben je aan het oriënteren voor een reisroute voor Kirgizië? Op deze pagina worden meerdere reisroutes voor Kirgizië uitgestippeld.
In twee weken kun je al veel highlights van het land zien, maar heb je langer de tijd, dan zou je een reisroute voor Kirgizië ook kunnen combineren met een reisroute voor Kazachstan of een reisroute voor Tadzjikistan.

Reisroute Kirgizië voor 2 weken

Op deze afbeelding zie je een reisroute die je prima kan doen in twee weken Kirgizië. Je zou deze route zelf kunnen afleggen met een gehuurde auto, een privé-taxi kunnen nemen of door gebruik te maken van Marshutkra’s, minivans die van de ene plaats naar de andere plaats rijden.

reisroute kirgizie


Dag 1-3:
Bishkek en Ala-Archa

De stad Bishkek heb je in één dag wel gezien. Je kunt een kijkje gaan nemen bij Ala-Too gebouw en eens over de lokale bazaar lopen: de Osh-bazaar.

Vanuit Bishkek kun je een trekking gaan doen door het Ala-Archa national park, een tour naar Ala-Archa is makkelijk te regelen in Bishkek.

Dag 4-5: Cholpon-Ata

Ten noorden van het grote Issyk-Kul meer ligt de badplaats Cholpon-Ata. In Cholpon-Ata kun je lekker genieten aan het strand van het grootste meer van Kirgizië of een kijkje nemen bij de historische petroglieven. Vanaf de Petroglieven kun je ook nog even wandelen over het oude verlaten vliegveld uit de tijd van de Sovjet-Unie.

Dag 6-9: Karakol en Ala-Too

Karakol (of Pwrezwalsk) is de plek waar ontdekkingsreiziger Nicolaj Pwrezwalski is overleden. Deze ontdekkingsreiziger die o.a. bekend staan vanwege het Pwrezwalski paard, ligt in deze stad begraven. Tijdens je verblijf in Karakol kun je een bezoekje brengen aan het Pwrezwalski museum, waar hij ook begraven ligt.

In de stad kun je ook een kijkje nemen bij andere architectonische kunstwerken.

Hou je van een beetje uitdaging en ben je actief aangelegd, dan kun je een trekking in het Ala-too gebergte doen in de omgeving van Karakol.

Dag 10: Fairy Tale Canyon

Een leuke dagactiviteit is een bezoekje aan de Skazka Canyon, of ook wel Fairy Tale canyon.

Dit sprookjesachtig natuur verschijnsel mag eigenlijk niet ontbreken bij je bezoek aan Kirgizië.

Dag 11-13: Song-Kul

Een leuke ervaring is om per paard naar Song-Kul te gaan. Song-Kul is een meer in het midden van Kirgizië. Tijdens de zomermaanden is dit ook een verblijf van verschillende nomaden, waardoor er verschillende Yurts in de omgeving staan. Een leuke optie is om te overnachten in een Yurt.

Dag 14: Bishkek

Na Song-Kul keer je weer terug naar Bishkek en zit je reis er op.

Vierweekse reisroute

Als toevoeging van wat we hier al eerder beschreven kun je de volgende stops toevoegen aan je reisroute, wanneer je ongeveer 4 weken in Kirgizië wil verblijven.

Yeti-Oguz

In Yeti-Oguz vind je de ‘7 bulls rock and broken heart’. De bergen van rood gesteente vormen samen een prachtig landschap.

Wildkamperen

Kamperen nabij Yeti-Oguz en de bekende 7 bulls rock and broken heart.

Osh

Osh is na Bishkek de tweede grootste stad van het land. Hoewel de stad niet veel te bieden heeft is het een goede uitvalsbasis voor een tour door Tadzjikistan of naar Arslanbob.

Arslanbob.

In Arslanbob vind je het grootste natuurlijke walnootbos ter wereld. Een mooie groene omgeving dat ook voor lokale bevolking een geliefde plek is om er door te brengen.

Kirgizië combineren met Kazachstan

Heb je genoeg tijd voor te reizen, dan zou je een reis door Kirgizië ook kunnen combineren met een route door Kazachstan of Tadzjikistan.

1 comment

Post a new comment